Деца
Дух из пишкилишта, Мајкл Лоренс / КЊИГЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 21 јануар 2013 11:26

"Духови живе у лампама или боцама, а кад их неко ослободи, испуњавају му жеље и понашају се пристојно. Углавном. Не и онај ког је Зврле, баксуз над баксузима, ослободио. Не, тај носи дредове и понаша се као тинејџер ког дрма пубертет. Уместо да испуњава жеље, он малтретира Зврлета и његове другаре и – кога стигне. Како ће три (скоро) сасвим обична детета да доскоче свемоћном духу?"

 

Последње ажурирано понедељак, 21 јануар 2013 11:29
 
Како одабрати књигу за дете? / ИНТЕРНЕТ ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 18 јануар 2013 16:49

КАКО ОДАБРАТИ КЊИГУ ЗА ДЕТЕ?

Када бирамо књигу за дете обично нас привуче тема или илустрације. Међутим, врло је важно водити рачуна о прилагођености књиге одређеном узрасту. Родитељи често купују деци преобимне или преозбиљне књиге, надајући се да ће их занимљива тема повући и да ће унапредити читање до краја књиге. Међутим, уколико дете не чита течно или није стекло навику да проводи много времена уз књигу, уколико га тема не интересује, лоше одабране књиге га могу напросто одбити од читања. Боље је одабрати књиге прилагођене узрасту детета и његовој спосбности разумевања и читања. Нека дете осети сатисфакцију што је прочитало ...

Опширније на:

http://odiseja.co.rs/index.php/uzrast

Последње ажурирано петак, 18 јануар 2013 16:53
 
"Кад порастем бићу" / ИНТЕРНЕТ ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 16 јануар 2013 17:16

Портал "Кад порастем бићу" се бави информисањем младих људи о опцијама које им се у Србији пружају након завршеног средњег, вишег и високог образовања, као и пружањем увида у реално стање у свету запослених. Адреса портала је www.kadporastembicu.rs

Последње ажурирано петак, 18 јануар 2013 16:52
 
Брод гусара мачака, Џеронимо Стилтон / КЊИГЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 16 јануар 2013 17:04

"Рођен је у Мишограду. Дипломирао на темама: „Топологија глодарске литературе” и „Упоредна филозофија старих мишева”. Већ двадесет година води „Мишје новости”, најпродаванији дневни лист у Мишијатији. Аутор је бројних бестселера као што је „Осмех Мона Мишице”. Додељена му је Мишонинова награда за изванредну књигу „Тајна смарагдног острва”. У слободно време, Стилтон сакупља старе коре од пармезана из осамнаестог века, игра голф и пре свега обожава да чита приче свом омиљеном нећаку Бенџамину..."

 

 
Сок од мува за грофа, Џеронимо Стилтон / КЊИГЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 16 јануар 2013 16:46

"Текст или адреса Трансмишијатија, да ли вам то звучи познато? То је онај део Острва мишева на коме влада вечна магла, а фијук леденог ветра утерује срце у пете, а страх у кости. У свом замку – Мишо­дворцу живи гроф Влад фон Мишош, због кога локално становништво има заиста чудан обичај да носи венце белог лука и испија цеђени сок, исте садржине..."

 

Последње ажурирано среда, 16 јануар 2013 17:04
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2