30. јануар 2019. - Дан домаћег фима ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 29 јануар 2019 11:38

U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma, održaće se projekcije deset domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije. U Vranju će 30. januara u 19 sati, u Sali Periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“, biti prikazan film „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića. Nakon projekcije filma uslediće razgovor sa autorom. Ulaz je slobodan.

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa članovima autorskog tima.

Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se 24.1.2019. godine u Nišu (“Enkel” Aleksandra Reljića), Novom Sadu (“Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač), Novom Pazaru (“Wongar” Andrijane Stojković), Čačku (“Tako mi na istoku” Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša Ljubomirovića), Vrnjačkoj Banji (“Gora” Stefana Maleševića), Leskovcu (“Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i “Siguran posao” Igora M. Toholja), Zrenjaninu (“Okupirani bioskop” Senke Domanović), a  30.1.2019. godine u Vranju (“Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića).

DUGO PUTOVANJE U RAT (2018)

Reditelj: Miloš Škundrić

Produkcija: Paradox Film

117 minuta

Sinopsis:

Dugo putovanje u rat (2018), dugometražni dokumentarni film u kome najeminentniji svetski istoričari govore o tome kako i zašto je došlo do do-tada najveće katastrofe čovečanstva -  Prvog svetskog rata.

Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre,  istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.

Biografija:

Miloš Škundrić, rođen 20.11.1977. u Beogradu. Diplomirao na katedri za FTV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
Autor više nagrađivanih kratkih i dokumentarnih filmova. "Dugo putovanje u rat" je njegov prvi dugometražni bioskopski film.
Zaljubljenik u biciklistički sport i avijaciju. Oženjen, otac 3 dece.

Festivali:

- 65. Martovski festival (Beograd),  "Zlatni vitez" (Rusija), "Prvi kadar" (Republika Srpska)

- Specijalne projekcije filma u: Australiji, Francuskoj, Islandu, Japanu, Norveškoj,  Finskoj, Grčkoj

Постер за најаву догађаја

Постер за најаву догађаја

Последње ажурирано уторак, 29 јануар 2019 11:43