Епархија врањска и Јавна библиотека Врањe потписали Протокол о сарадњи ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 25 април 2016 09:43

У Епископском двору у Врању, 21. априла 2016. године, потписан је Протокол о сарадњи између Епархије врањске и Установe - Јавнe библиотекe „Бора Станковић“ из Врања.

Након срдачне добродошлице и разговора о будућој сарадњи, Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, у име Епархије врањске и господин Слободан Љубић, у име Библиотеке, као директор ове установе, приступили су потипсивању Протокола.

Основни циљеви Протокола о сарадњи ове две установе биће рад на евидентирању, систематизацији и обради старих и ретких књига које се налазе у поседу Епархије врањске, односно на подручју Пчињског округа, са жељом учесника сарадње да се стари и ретки црквени фонд сачува од заборава, као темељ нашег постојања и опстајања у будућности. Протокол такође подразумева и несметан увид и узајамно коришћење књижних фондова ове две установе.

Овом приликом, Епископ Пахомије уручио је Јавној библиотеци у Врању на дар комплет од 32 књиге верског садржаја, које су Епархија врањска, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Р. Србије и Царска Лавра манастир Хиландар обезбедили за све библиотеке основних, средњих и високошколских установа на подручју Пчињског округа (око 2 500 књига).

Преузето са сајта Епархије врањске

Последње ажурирано понедељак, 25 април 2016 10:15