Додир љубави, Митић Ристић - Бека / ЗАВИЧАЈНО ОДЕЉЕЊЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 30 децембар 2015 09:28

Опис

Нико у породици Антонијевић не зна када се тај белег у виду необичног младежа први пут појавио. Ни због чега. Питали су се да ли је красио лице чукунбабе у коју се Турчин загледао. Коју је отео. И за коју породица више није чула. Размишљали да ли га је имао прадеда који је, после смрти вољене жене, подигао руку на себе. Или она баба–тетка која је вечно остала да чека повратак свог вољеног из печалбе. Нагађали да ли је знак Божје промисли. Лоше воље суђаја? Желели да преокрену његово значење. Да донесе благостање и испуњење. И дали му име: додир љубави.

Роман "Додир љубави" је дирљива и узбудљива прича о историји једне породице; о немогућој, а неодољивој љубави обојеној страшћу, поверењем, патњом и жртвовањем. Прича о усуду који даје и узима. И знамену који, кроз рат и мир, повезује генерације.

Оптерећена причама уз које је одрастала, о чудноватим судбинама својих предака, Софија се на дан свог венчања пита зашто је баш она у том низу прескочена? Зашто је избор пао на њу, а не на Ђорђа или Јанка? Због чега јој је успело оно што претходним генерацијама није? И да ли то значи да је њеном удајом круг додира љубави коначно затворен?

Ово је озбиљна породична сага и далеко више од љубавног романа, иако је фатум несрећне љубави њен лајтмотив - Милан Видојевић, књижевник

Читаће те овај роман у даху, баш као и ја - Верица Новаков, главни уредник издаваштва Нишког културног центра

Ово није љубавни роман. Ово је роман о љубави - Бранислав Јанковић, писац

Роман је инспирисан истинитим ликовима и догађајима.

Последње ажурирано среда, 30 децембар 2015 09:44