Осама, Владимир Кецмановић / ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОДРАСЛЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 04 децембар 2015 13:18

Пре коју годину, у једном њујоршком пабу, игром случаја или судбине срео сам живописног човека из Босне. Испричао ми је причу о младићу који је, изгубивши разум, умислио да је Осама бин Ладен и своју опсесију платио животом. Схватио сам да та реплика Андрићеве ’Проклете авлије’ смештена у реалност данашњег Балкана мора да буде записана - изјавио је Владимир Кецмановић поводом изласка нове књиге. (Блиц, 08. 09. 2015.)

„Нови роман Владе Кецмановића је дјело које можемо сврстати у жанр књига „отворених вена“. Писан је језиком његовог дјетињства, говором у коме су изостављени вокали и гдје се значења ријечи губе у бујици страсти и осјећања која ауторове јунаке воде кроз снажне заплете. Српски писац трансцендира језиком босанских муслимана – храбро поштовање комшије и меланхолично познавање касабе. Осама – још један тријумф Кецмановићевог човјекољубља.“ Емир Кустурица

„Књига која осваја на прву. Снажна, емотивна, далека..... Генијално. Модерна Проклета авлија.... Књига је једноставно феноменална!! “ (преузето са Лагуниног сајта)

Последње ажурирано петак, 04 децембар 2015 13:28